22.6 C
Sneek
woensdag, mei 18, 2022.

Mars vertrouwt NASA op Ty-Rap kabelbinders van ABB

Date:

De Rover Perseverance is na de landing op 18 februari 2021 zijn nieuwe planetaire thuis aan het verkennen met ’s werelds meest geavanceerde technologie, waaronder Ty-Rap™ kabelbinders van ABB. Ook tijdens eerdere ruimtevaartexpedities beschermden ze onderdelen van NASA Rovers tegen de zware invloed van de elementen en radicale temperatuurveranderingen. En al bijna 50 jaar presteren de Ty-Rap kabelbinders onder de meest extreme omstandigheden op onze planeet.

De Ty-Rap kabelbinders van ABB, die te vinden zijn in gebouwen, metro’s, de diepste oceanen en de ruimte, zijn ontworpen om aan de eisen van ruimtevluchten te voldoen ​​en om corrosie en straling in de meest extreme omgevingen te weerstaan. NASA heeft met dezelfde Ty-Rap kabelbinders die wereldwijd in commerciële toepassingen worden gebruikt, de binnen- en buitenbekabeling en onderdelen van de Rover gebundeld en daarmee de betrouwbaarheid van onderzoeks- en laboratoriumapparatuur zekergesteld.

“Net zoals kabelbinders een praktische oplossing zijn voor gebruik in huis om elektriciteitssnoeren en kabels van bijvoorbeeld buitenverlichting te organiseren, kunnen de krachtige Ty-Rap kabelbinders de kabels en apparatuur van de Rover bundelen en vastzetten”, aldus Matthias Heilmann, President van ABB-installatieproducten.

ABB Installation products levert sinds 1973 producten voor het ruimteprogramma. Zo worden Ty-Rap kabelbinders gebruikt op de nog steeds actieve NASA Curiosity-Rover en werden ze eerder gebruikt op de twee Spirit- en Opportunity-Rovers. Oorspronkelijk gepatenteerd in 1958 werden standaard Ty-Rap kabelbinders bekend vanwege hun Grip of Steel ™ -vergrendeling voor zakelijk en huishoudelijk gebruik. Sindsdien zijn er bijna 30 miljard Ty-Rap kabelbinders geproduceerd. Aan elkaar gelegd genoeg lengte om meer dan twaalf keer de afstand naar de maan en terug te overbruggen.

De Mars 2020 Rover-missie met de Perseverance maakt deel uit van het Mars Exploration Program van NASA dat op langere termijn robotverkenning van de Rode Planeet uitvoert. De missie geeft prioriteit aan belangrijke wetenschappelijke doelen, inclusief antwoorden krijgen op belangrijke vragen over de mogelijkheid voor leven op Mars.

De langlopende relatie van ABB met NASA begon meer dan 30 jaar geleden door bijdragen te leveren ter ondersteuning van experimenten met optische sensoren van de spaceshuttle. In november 2020 werd een contract gesloten met het Jet Propulsion Laboratory van NASA. In 2025 zal essentiële technologie van ABB en partner Nüvü Camēras aan boord van de ruimtetelescoop meevliegen om voor het eerst beelden te maken van planeten buiten ons zonnestelsel. ABB is ook een belangrijke leverancier van de JPSS Amerikaanse weersatellietserie van NASA. Deze weersatellieten zijn cruciale hardware voor operationele en toonaangevende Amerikaanse ruimtemissies.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 105.000 medewerkers.

redactie
redactie
Redactie AstroSpace

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Josef Aschbacher, directeur-generaal van ESA

Op 1 maart 2021 werd Josef Aschbacher directeur-generaal van ESA

Bericht van de redactie

SNEEK - Beste bezoeker, de website is momenteel nog...
00:00:39

Beeldmateriaal toont ruimteafval boven Zuidoost-Australië

Ruimteschroot of ruimtevervuiling is door mensen gemaakt afval, dat...

ExoMars ontdekt gas en spoort waterverlies op Mars op

Zeezout dat in het stoffige oppervlak van Mars is...
wpChatIcon